Sportski program

Poštovani roditelji/skrbinici,

u priloženoj prezentaciji pogledajte neke informacije, zanimljivosti i fotografije iz sportskog programa koji se provodi u Dječjem vrtiću Prečko.

Sportski program (klikni na naslov prezentacije za pregled)

U nastavku pročitajte i priloženi tekst u kojemu možete pronaći još informacija i detalja o provođenju programa i tome što programa donosi za dijete..

U najnovije vrijeme niz istraživanja dokazuje da redovito, sustavno vježbanje i druge motoričke aktivnosti značajno doprinose razvoju mozga i drugih dijelova živčanog sustava kao bazi razvoja spoznaje.

Uvažavajući koliko je tjelesna aktivnost važna za održavanje zdravlja svakog čovjeka, a uz to i naprijed navedena nova saznanja, odlučili smo obogatiti redovito tjelesno vježbanje s vježbanjem i učenjem elemenata različitih sportova u okviru posebnog sportskog programa.

U sportskom programu integrirana su suvremena znanja o razvoju djeteta i znanja iz kineziologije s ciljem podizanja kvalitete provođenja tjelesnih aktivnosti u vrtiću.

Željeli bismo utjecati na osobna iskustva djece u predškolskom periodu, kako bismo formirali znanja o važnosti kretanja, te razvili naviku i sposobnosti za korištenje osobnih motoričkih potencijala. Budući da je motorički razvoj integrativni dio razvoja u cjelini, pružajući izabrane sadržaje i poticajnu okolinu, djelovat ćemo i na druga područja razvoja djeteta.

U okviru ovog programa posebnu pažnju poklanjat ćemo i prehrani djece. Djeca će biti uključena u sve etape od biranja namirnica, jelovnika, učit će o pravilnoj prehrani, sudjelovati u pripremi pojedinih namirnica do konzumiranja pripravljenih obroka.

Provođenjem sportskog programa utjecat ćemo na cjelokupni razvoj djeteta, na unapređivanje i očuvanje zdravlja svakog djeteta, na podizanje razine kvalitete življenja što smatramo da je i važan čimbenik u prevenciji različitih vrsta ovisnosti.

    

     
      
      

      

 


Ispiši stranicu