Erasmus akreditacija

                 

Erasmus+ akreditacija
Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je našu prijavu u listopadu 2022. te je dodijelila Erasmus
akreditaciju u području odgoja i općeg obrazovanja za razdoblje od 2022. do 2027. godine.
Akreditacija je trajni pristup financiranju temeljen na višegodišnjem Erasmus planu ustanove u okviru Ključne aktivnosti 1 (KA1).

 
Ciljevi naše ustanove su:
1. Ojačati digitalnu pismenost i kompetencije odgojitelja
2. Izrađena strukturirana digitalna razvojna mapa kao sredstvo praćenja rasta i razvoja djece rane i predškolske dobi
 
U prvoj godini planirano je osam mobilnosti koje će nam omogućiti daljnje unaprjeđenje kvalitete obrazovanja i osposobljavanja djelatnika te jačanje europske dimenzije poučavanja i učenja u našem vrtiću.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na ovogodišnjim Erasmus danima djeca iz engleskih grupa i djeca Montessori grupa stjecala su nove vještine kroz igru s robotima. Predstavili smo kako roboti rade i naučili smo djecu osnovnim vještinama kodiranja koje su prilagođene njihovoj razini učenja. Događaju su se pridružili i roditelji. Ove aktivnosti grade digitalne kompetencije te emocionalne, društvene, jezične, matematičke i druge vještine. Djeca su upoznala robote Beebot, mTiny robot (popularna panda) te Botley robota. Upotrebljavali su upravljačku olovku, interaktivne karte te su kroz igru naučili osnove kodiranja.

        


        
Ispiši stranicu