Mudrice 2019.

Dječji vrtić "Prečko" ove pedagoške godine pokreće suradnju s Hrvatskim radijem Hrvatske radiotelevizije u kojoj će djeca iz našeg vrtića sudjelovati u emisiji Mudrice koja se na Prvom programu Hrvatskog radija emitira jednom tjedno, petkom, u 11:40 sati te kraćoj inačici iste emisije koja će se emitirati u jutarnjem programu na Drugom programu Hrvatskog radija.

Mudrice

Radijska emisija Mudrice emisija je namijenjena djeci vrtićke dobi u kojoj djeca dijele svoj pogled na svijet koji nas okružuje te mudruju o brojnim temama poput: o tome kako se postaje prijatelj, jesu li vile stvarne, koje je boje tuga, a koje smijeh, zašto se bojimo mraka, kako se postaje hrabar, zašto ptice lete na jug ili pak o tome kako se treba brinuti o bebama. „Djeca su mudrice i puno toga znaju, samo ih treba pitati“, glavno je načelo emisije.

Urednica i autorica emisije, Marija Hanzec, u dječjem će vrtiću s djecom prodiskutirati neke od gore navedenih i sličnih aktualnih tema, a mišljenja i mudrovanja djece će se potom emitirati u gore navedenim emisijama. 

U prvoj emisiji u našem vrtiću, naša su djeca, u sklopu Dana hrvatskih knjižnica, mudrovala o pričama i bajkama. 
Emisiju možete poslušati ovdje.

Naše "Mudrice" ispričale su kako dočekuju Božić, ali i da je jako važno pomagati baš svaki dan. Emisiju možete poslušati ovdje.


Ispiši stranicu