Proslave rođendana u našem vrtiću

Dječji vrtić kao odgojno-obrazovna ustanova podliježe strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju standarde vezane za sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane u vrtiću.

Proslava rođendana od velike je važnosti za dijete te doprinosi socijalizaciji djeteta unutar skupine.

Iako konzumacija hrane i pića nije najvažniji čimbenik proslave rođendana, njezin je neodoljiv sastavni dio. Vodeći računa o utjecaju zdrave prehrane na rast i razvoj djece, a u skladu s strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju standarde vezane za sigurnost i zdravstvenu ispravnost hrane u vrtiću, preporučuje se proslava rođendana uz zdravije i prihvatljive namirnice kao što su:
 *   Svježe voće (cijelo)
 *   Suho voće
 *   Prirodni voćni sokovi
 *   Keksi (Petit Beurre, Sport keksi, Gran Cereale)


Proslave rođendana prilika su djeci za kreativno izražavanje. Jela od voća djeca vrlo lako mogu pripremiti sama. Time se djeci omogućuje da se na siguran i prihvatljiv način estetski i kreativno izražavaju te da svom prijatelju/prijateljici, slavljeniku/slavljenici ponude svoju najbolju kreaciju i čestitaju rođendan na jedinstven i neponovljiv način. 

Količine namirnica koje donesete neka budu simbolične/umjerene jer jednom otvoreni paket ne smije se čuvati i ponovno davati djeci.

Namirnice koje donosite moraju biti originalno zapakirane s urednom deklaracijom i rokom uporabe.
Grickalice (čips, smoki), bombone, lizalice, gazirane sokove, sladoledne torte, domaće torte i kolače ili slastičarske proizvodnje strogo je zabranjeno unositi u vrtić.


Zdravstvena voditeljica
Ivana Bertić


   

  Ispiši stranicu