Savjeti i preporuke


Poštovani roditelji,

u ljetnim je mjesecima izrazito bitno povećanu pažnju pridavati zaštiti od sunca i vrućine, a poseban naglasak na to stavljamo i za vrijeme boravka djece u vrtiću.

U priloženom protokolu možete pročitati upute i preporuke povezane s navedenom temom.Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine_____________________________________________________________________________________________________________________________


Dragi roditelji,

 
na sljedećoj poveznici pogledajte slikovnicu ''Ja sam virus'', uz koju vašoj djeci možete na zanimljiv i jednostavan način pojasniti koronavirus.

Slikovnica Ja sam virusNakon što ste pročitali i pokazali svojoj djeci slikovnicu "Ja sam virus", dajte djeci da pokušaju nacrtati, naslikati virus kako ga oni vide ili zamišljaju.

Molimo vas nakon što djeca to učine, pošaljite nam radove na mail dvprecko.kodkuce2020@gmail.com

Radujemo se vašim radovima!


Dragi roditelji,

sve preporuke i najnovije informacije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo su na linkovima


https://www.hzjz.hr/  i  https://zdravlje.gov.hr/U sljedećem dokumentu pročitajte preporuke za provođenje i organiziranje vremena kod kuće:

Preporuka za boravak kod kućeA u priloženom video se educirajte kako se zaštiti od zaraznih bolesti:

Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti
Na sljedećim poveznicama pogledajte kako pravilno prati ruke:

Kako pravilno prati ruke

https://www.youtube.com/watch?
v=cbX0xwKORjkTakođer, na ovim poveznicama pogledajte kako kroz razgovor približiti svojoj djeci koronavirus i time postići njihovo bolje razumijevanje situacije i nošenje s novim trenutnim načinom života.

Kako objasniti koronavirus mlađoj djeci

Što je koronavirus-slikovnica


Kako razgovarati s djecom o koronavirusu


Preporuka zdravstvene voditeljice je i da svakodnevno sa svojom djecom barem desetak minuta i vježbate. Primjer jedne fizičke aktivnosti pogledajte na slici.

 

Ispiši stranicu